Het Rotterdam Gala 2019

Groene dagbesteding voor dementerenden

Opbrengst: €342.253

De onderzeebootloods was zaterdag 22 juni het decor voor de 2e editie van Hét Rotterdam Gala.

De presentatie was in handen van Filemon Wesselink die op bekwame wijze en serieuze toon aansloeg waar nodig maar vooraal ook met plezier en humor het programma presenteerde. Diverse artiesten zoals George Baker met Band en The Three Degrees wisten de genodigden te boeien en velen van hen ook aan het dansen te krijgen. Hoogtepunt van het entertainment was het optreden van Duncan Lawrence die op ingetogen wijze het één na het andere prachtige nummer zong. Met Arcade als fantastisch hoogtepunt.

Burgemeeester Aboutaleb pakte zijn oude beroep als journalist even op en interviewde professor Philip Scheltens (hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimer Centrum) en Annelies van der Vorm (ondernemer en voorzitter van de Raad voor Goed).

De veiling kende diverse hoogtepunten. Zo werd een lunch voor 10 vrouwen met Filemon Wesselink en Najib Amhali, 2x geveild voor 10.000 per keer. Najib die even het podium op klom om de bieders aan te sporen: "Ik moet nog wel even toestemming vragen aan mijn vrouw". Een lunch met burgemeester Aboutaleb op het stadhuis leverde zelfs €22.500 op. En hij was bereid om zichzelf nogmaals te laten veilen voor hetzelfde bedrag.

 

Stichting Rotterdam Mooier Maken & Powergarden

De Stichting Rotterdam Mooier Maken gaat erop toezien dat alle gelden verantwoord besteed worden aan het goede doel van de avond: groene dagbesteding voor dementerenden. Er worden tuinen in de vorm van een vlinder in de stad aangelegd waar beginnend dementerenden zich thuis voelen en zich ook kunnen uitleven als ze dat willen. Met tal van aspecten die belangrijk zijn voor dementerenden: ronde vormen, hoger geplaatste plantenbakken, zitjes en groene paden. 

Foto galerij